Huisartsenpost locatie Oss tijdelijk gesloten op doordeweekse dagen

04 september 2022  

De Huisartsenpost Oost-Brabant heeft te maken met een tekort aan zorgmedewerkers. Daarom is de huisartsenpost in Oss tijdelijk op doordeweekse dagen gesloten. In de weekenden blijft de post wel open van 8.00 tot 23.00 uur.

Er is geen probleem met de diensten van de huisartsen. Zij zullen de doordeweekse diensten vanuit de huisartsenpost in ziekenhuis Bernhoven in Uden invullen. Zo blijft voor iedereen in de regio Oss een post bereikbaar binnen een half uur rijden. De patiëntenzorg komt dus niet in gevaar.

Harrie Geboers, voorzitter Raad van Bestuur van Huisartsenposten Oost-Brabant, licht toe: “Het is overmacht. Al langere tijd is er personeelstekort en dat is een landelijk probleem. Helaas kampen we nu met extra uitval en hebben we onvoldoende personeel om locatie Oss open te houden. Tijdelijk sluiten van een locatie is de laatste oplossing." De tijdelijke sluiting op doordeweekse dagen zou in eerste instantie tot 5 september duren, maar is nu verlengd tot 1 november 2022. 

Hebt u buiten kantooruren een huisarts nodig vanwege een medische spoedvraag? Dan kunt u de huisartsenpost bellen. De triagist die u aan de lijn krijgt, bepaalt op basis van urgentie de vervolgstap. Ook kunt u op de website Moetiknaardedokter.nl bekijken of een bezoek aan de huisartsenpost noodzakelijk is.